mandag 19. august 2013

(enn) NO DA?


NODA:

Det fremtidig senteret som vi planlegger har nå fått navn: NODA - Nordlig Design- og arkitektur senter …som kan uttales no`da? Et utrykk vi bruker mye her i nord, og som setter fokus på selve kjernen av all problemløsning, hva gjør vi nå da? - NO`DA.

Nordlig Design og Arkitektursenter

NO-DA er foreløpig et samarbeidsprosjekt mellom aktører innenfor design- og arkitekturmiljøet i Nord-Norge Foreløpig plassert i Tromsø. Foreløpig på eksperimentstadiet, men allerede med vellykkede prosjekter bak seg.
Vi vil bli en (analog og digital) møteplass og en utstillingsarena, med fagbibliotek og butikk, som presenterer nordlig, regional og lokal design.
Vår visjon er at bærekraftig design og arkitektur skal bli viktige byggeklosser i utviklingen av nordområdene.
Vi vet det trengs en lokalt forankret kunnskap for å lage funksjonelle og fornuftige løsninger i et nordlig klima.
Vi vil at NO-DA skal heve kunnskapsnivået om design og arkitektur gjennom å tilby workshops, undervisningsopplegg  og jevnlige PÅFYLLSmøter der interesserte mennesker møtes og tanker brynes.  Et sted for inspirasjon, kunnskapsutveksling og idéskaping.
Nordområdene er i fokus for internasjonal interesse, store potensial i marine ressurser, olje, gass og nye transportveger. Samtidig er de et historisk reisemål som trekker stadig flere besøkende på grunn av storslått natur og landskap, med midnattssol og mørketid.
Det trengs ikke bare arbeidskraft med kunnskap og talent, men utviklede og sterke fagmiljø innenfor design- og arkitekturfeltet. Høy kvalitet på de bygde omgivelsene vil styrke opplevelsen av det ekte og naturlige, det eksotiske og det storslagne.
Kontaktinformasjon.
Michele Renee Widerøe
 +47 908 908 89
nordnorskdasenter@gmail.com
https://www.facebook.com/NODATromso
Støtte fra INNOVASJON NORGE
Forfattere: Erling Steenstrup, Tom Strøm og Michele R. Widerøe
Grafiskdesign: Kyrre Kalseth

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar