mandag 9. desember 2013

Nå er vi i gang – takket være Intro-midler

Widerøe fikk like før jul støtte fra kulturnæringsfondet Intro for å starte planlegging av NODA (Nordnorsk design- og arkitektursenter).

 

Dette er en viktig milepæl, fordi vi nå kan gå i gang med forprosjektet. Samtidig holder vi et høyt aktivitetsnivå med arrangementer og workshops. Vår ambisjon er å gi regionen et kompetanseløft innen design og arkitektur, og Intro er med på å gjøre dette mulig.
I første fase planlegger vi:
  • Å sette sammen en faggruppe og en styringsgruppe
  • Å undersøke interessen for å gjøre NODA til en paraplyorganisasjon for hele Nord-Norge ved å besøke de største aktører innenfor formidling av fagene i landsdelen.
  • En rekke aktiviteter som workshops og foredrag.

Vi ser frem til et spennende år!


Begrunnelse for tildeling:


”Søker har gjennom et vellykket forprosjekt dannet grunnlag for etablering og utvikling av et design- og arkitektursenter med base i Tromsø. Gjennom utstillinger, seminarer og workshops, samt fag- og bransjetreff har søker samlet fagmiljø, testet ut aktiviteter og fått god respons fra publikum. I tillegg til søkers fagkompetanse og drivkraft, skal ekstern rådgiver og styringsgruppe bidra til at også hovedprosjektet tar NODA videre i riktig retning, Prosjektet er satt samen av ulike tiltak og aktiviteter som ”kontornomade” og oppsøkende virksomhet, treff for fagmiljøet,s amt utvikling av en kommunikasjonsstrategi, visuell profil og markedsmateriell. NODA skal være et kompetanse- og ressurssenter, så vel som en møteplass for både fagmiljø og publikum- ikke bare i og for Tromsø men med et Nordlig perspektiv”

INTRO

Fond for Kulturnæring i Tromsø

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar