torsdag 21. februar 2013

New Master in Landscape Architecture in Tromsø

For information in english: http://aho.no/en/AHO/News-and-events/News/2013/New-Master-in-Landscape-Architecture-in-Tromso/
(foto: NAF - Nord-Norges arkitektforening)

 

Ny landskapsarkitektur utdanning i Tromsø

Forrige uke inviterte AHO og Kunstakademiet ved UIT til et innspillsmøte om den nye landskapsarkitektur utdanningen som skal starte i Tromsø.
Jeg var heldig å få mulighet til å være en av deltakerene den ettermiddagen. Der fikk vi et innblikk i hva som planlegges og vi fikk anledning til å komme med innspill på hva som skal gjøres.
Utdanningen som kommer til høsten er et pilotprosjekt der AHO ved Institutt for urbanisme og landskap har ansvaret for det faglige innholdet de to første årene og hvor Kunstakademiet samarbeider med dem.
Denne planleggingen gir et flott innblikk i hva en slik masterutdanning skal være:  ”den skal ha en generalitet og en spesifisitet som gjør det unik” presenterte Janike Kampevold Larsen, førsteamanuensis ved AHO.
Landskapsutdanningen vil være verdens nordligste og vil tilby en forskningsbasert undervisning.
Kjell Magne Mælen, dekan for Kunstakademiet ved UIT har disse ambisjoner for studiet:
”Det ønskes en utdanning som skal være merkbar i både byer og tettsteder hvor det er stadige endringer og hvor det finnes politiske diskusjoner om hvordan landskapet skal utformes”
 

Hvorfor i Tromsø, er det mange som spør:

-       styrker landskapsarkitekturfagets posisjon i Norge

-       Tromsø er lokalisert midt i et landskap som trenger akutt hjelp

-       Det finnes et godt naturvitenskapelig fagmiljø som kan støtte landskapsarkitektur faglig ekspertise

Fakultetets ønsker er at nordnorsk ungdom skal ha mulighet til å ta studie der de bor. Dette studiet skal være annerledes enn andre studier ved andre skoler. Det skal være unikt, kursene som tilbys skal være med på å  utvide definisjoner av fagområdet, samtidig som det ivaretas en kjerne som utvilsomt tilhører landskapsarkitektur utdanningen.

Jeg gleder meg allerede!
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar