onsdag 3. september 2014

Støtteerklæringer fra fagforeninger i Nord-Norge

 

NODA er en forening forankret i nordnorske fagmiljøer:


GRAFILL: ”Grafill er en interesseorganisasjon for alle som arbeider eller utdanner seg innen visuell kommunikasjon. Organisasjonen samler rundt 1 300 fagfolk og studenter innen områdene grafisk design, illustrasjon, animasjonsdesign, tegneserieskaping og interaktiv design. Grafill skal ivareta medlemmenes faglige, økonomiske, juridiske og sosiale interesser, samt arbeide for å høyne fagenes kvalitetsmessige og etiske nivå og bedre utdannelsen i fagene. Grafill Tromsø er ett av ni lokallag, som sammen og hver for seg arrangerer foredrag, utstillinger og konkurranser. Grafill Tromsø støtter prosjektet da det vil bidra til å fremme våre fagområders interesser, samtidig som det vil øke forståelsen og betydning for design og arkitektur i landsdelen.”

NID: Norske Industridesignere i Nord-Norge: ”I nordområdene har en lange tradisjoner med å utvikle seg i takt med og tilpasse seg i forhold til de rådende naturkreftene. Den nordlige halvkule har til tross for hardføre forhold vært selvforsynt med både energi og mat i århundrer. Utviklingen har i de siste par hundre årene fulgt resten av samfunnet i utviklingen mot forbrukerkultur og en tilstand av overflod og velstand. Når olje og gass næringen nå er i gang med å etablere seg og få fotfeste i regionen er det viktigere enn noen gang at designere og arkitekter kommer på banen og sørger for at denne utviklingen skjer på et mest mulig bærekraftig og forsvarlig vis. Det er derfor svært viktig at en får etablert et regionalt  senter som NO-DA representerer, både med tanke på å etablere en stabil og god kjerne av lokale designere og arkitekter, men også for å drive formidling av den viktige samfunnsbyggende rollen design og arkitektur innehar. Både som regionkontakt for Nid - Norske Industridesignere og som selvstendig næringsdrivende designer i Nord-Norge ser jeg et klart behov for et samlingspunkt for design og arkitekturbransjen i Nord-Norge. Dette er både viktig med tanke på å utvikle ny industri og nye måter å gjøre ting på, men også for å utvikle Nord-Norge og nordområdene mot en bærekraftig fremtid til det beste for helheten og vår felles natur og kulturarv.”

NLA: Norske Landskapsarkitekter forening. Nord-Norge: ”Idéen om et design- og arkitektursenter i Nord-Norge og i Tromsø er god, fremtidsrettet og tidsriktig! Næringslivet i nord er i sterk utvikling, Norge satser nasjonalt på utvikling i nordområdene, og et design- og arkitektursenter vil være med på å styrke, synliggjøre og understreke denne utviklingen. Et design- og arkitektursenter vil være en ny attraksjon i Tromsø og i landsdelen, og vil utvilsomt kunne bidra til økt verdiskaping i nord. Et design- og arkitektursenter i Nord-Norge er nødvendig og tiltrengt og kan bidra til så mye positivt at dette kan vi ikke si nei til. ”

NIL: Norske interiørarkitekters og møbeldesigneres landsforening: ”NIL er en nasjonal interesseorganisasjon for interiørarkitekter og møbeldesignere på masternivå, stiftet i 1945. NIL er en organisasjon som ønsker å ha god kontakt med medlemmene i distriktet og har derfor ni lokalgrupper. Vi ser helt klart at NO-DA vil være en viktig støttespiller for vår organisasjon lokalt og nasjonalt. Lokalt da vi er en langstrakt landsdel med de utfordringer det innebærer i forhold til å samle kompetanse og kunnskap. Vi mener NO-DA vil være en samlende møteplass både i forhold til workshops, kurs og ikke minst gjøre faget vårt synlig i forhold til våre lokale samarbeidspartnere. NO-DA vil fungere som et senter for kunnskap på tvers av de etablerte interesseorganisasjonene og vil gi våre medlemmer mulighet til lettere å finne lokale samarbeidspartnere. Små lavterskel arrangementer som Påfyll er både inspirerende og gode møteplasser for å diskutere fag og utvide sine nettverk. På et nasjonalt plan vil NO-DA være med å synliggjøre kompetansen som finnes i landsdelen. Både i form av å være et sted å henvende seg til, men også som en aktiv pådriver for å fremme Nord Norges mange dyktige fagfolk utad. Vi støtter NO-DA og mener prosjektet så langt har bevist at det finnes både lokal forankring og engasjement for å få til et varig og stabilt Nordlig Design og Arkitektursenter.”

NAF: Nord-Norges Arkitekt Forening: ”Nord-Norges Arkitektforening ser et design- og arkitektursenter som en fantastisk mulighet til å skape en felles arena med fokus på nordlig arkitektur, design, steds- og næringsutvikling, boligpolitikk og tradisjon.
I en langstrakt landsdel er behovet for et samlende senter stort. NAF støtter NODAs intensjon om lokal forankring i arbeid med kunnskap- og kompetanseutvikling, og vi mener NODA kan bli en viktig felles arena for utvikling og fokus på viktige tema i nordområdene, både i de større byer og de mindre lokalområder.”


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar